Нова ініціатива Зеленського: в Україні щотижня проводитимуть масштабні форуми

Офіс президента започатковує серію з 30 масштабних щотижневих форумів
Важливо
Нова ініціатива Зеленського: в Україні щотижня проводитимуть масштабні форуми
Виступ президента на форумі Фото: Офіс президента
9 Лютого 2021, 07:07
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів про започаткування серії із 30 масштабних форумів в Україні.

Виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" глава держави повідомив, що напередодні 30-річчя незалежності України суспільство "має розпочати великий діалог за участю влади, громадськості, міжнародних партнерів, експертів і науковців, мета якого – підбити попередні підсумки, відзначити успіхи та поставити амбітні цілі, щоб разом рухатися вперед".

Сьогодні відбувається перший захід, яким ми починаємо серію 30 масштабних форумів в Україні. Це – старт великого суспільного діалогу за участі влади, громадськості, наших міжнародних партнерів, наших українських експертів, науковців, журналістів і всіх наших звичайних громадян України, – зазначив глава держави.

Читайте також

За його словами, протягом наступних місяців, крім COVID-19, будуть обговорені теми безпеки та оборони, миру й війни, Криму та Донбасу, комунальних тарифів, судової та антикорупційної систем, сільського господарства, діджиталізації, інфраструктури, освіти, науки, культури та спорту, питання медичної та соціальної сфери, промисловості, екології, місцевого самоврядування тощо.

Президент зауважив, що цьогоріч відзначатиметься 30-та річниця незалежності України, тож увесь рік буде сповнений низкою заходів та подій, присвячених цій даті.

А формат святкування 24 серпня, повірте, буде для України безпрецедентним, – запевнив Зеленський.

Президент закликав усіх громадян стежити за дискусіями, що відбуваються на форумі "Україна 30", особливо в контексті ухвалення закону про народовладдя та майбутніх референдумів у країні.

Моя ініціатива та амбітна мета – щоб Україна створювала й ставала місцем дії для нових міжнародних платформ, форматів та інституцій, що об’єднають різні країни для подолання глобальних викликів. До речі, декілька таких форматів з’являться в Україні вже цьогоріч, напередодні Дня Незалежності", – повідомив глава держави.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, які сюрпризи чекають українців до 30-ї річниці Незалежності України.