Президент затвердив Стратегію воєнної безпеки України

Стратегія є документом оборонного планування
Головне
Президент затвердив Стратегію воєнної безпеки України
Документ Фото автора Mohammad Danish з Pexels
26 Березня 2021, 09:51
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 25 березня 2021 року "Про Стратегію воєнної безпеки України".

Відповідний указ № 121/2021 глава держави підписав у четвер, 25 березня.

Зазначається, що такий стратегічний документ в Україні підготовлено вперше.

Стратегія є документом оборонного планування, мета якого – забезпечення реалізації державної політики у сфері оборони та визначення шляхів реалізації пріоритетів державної політики у воєнній сфері, сферах оборони та військового будівництва.

Читайте також

Документ передбачає запровадження комплексного всеосяжного підходу до оборони України в умовах воєнної загрози національній безпеці, пов'язаної з використанням гібридних методів.

Стратегія визначає цілі, пріоритети та завдання реалізації державної політики у воєнній сфері, сфері оборони та військового будівництва, спрямовані на захист національних інтересів від воєнних загроз, надання відсічі та стримування збройної агресії проти України, запобігання або стримування противника від повномасштабного застосування воєнної сили проти України, припинення тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України, захист суверенітету й територіальної цілісності України насамперед шляхом здійснення міжнародно-правових, політико-дипломатичних, безпекових, гуманітарних та економічних заходів.

Зазначається, що реалізація Стратегії сприятиме інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір і набуттю членства в НАТО. Документ передбачає активну участь у міжнародних операціях з підтримання миру й безпеки.

Також з урахуванням положень Стратегії будуть розроблені оперативні плани та плани застосування сил і засобів складових сектору безпеки і оборони.

1