Прокурор вимагає арештувати Медведчука до 10 липня та просить для нього 15 років в'язниці

Для кума Путіна визначили заставу у розмірі 300 млн 930 гривень
Головне
Прокурор вимагає арештувати Медведчука  до 10 липня та просить для нього 15 років в'язниці
Віктор Медведчук Фото: facebook.com
13 Травня 2021, 15:43
читать на русском

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук сьогодні прийшов до Печерського районного суду Києва на обрання запобіжного заходу через підозру у державній зраді. Прокурор вимагає взяти його під варту до 10 липня.

Про це заявив прокурор під час судового засідання.

Державне обвинувачення просить арештувати народного депутата до 10 липня.

Прошу застосувати щодо Медведчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 10 липня, визначити заставу у розмірі 300 млн 930 гривень, - зазначив він.

У випадку, якщо заставу внесуть, то нардеп повинен буде здати закордонний паспорт та одягнути електронний браслет.

Медведчуку (досьє Віктора Медведчука) інкримінують особливі тяжкі кримінальні правопорушення, тому прокурор вимагає для нього 15 років в'язниці, а також конфіскацію майна.

Кримінальні правопорушення, які інкримінуються Медведчуку, відносяться до особливо тяжких, оскільки передбачають можливість покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна, - заявив прокурор.

Під будівлею суду від ранку перебувають "молодики спортивної статури", які не пропускали журналістів до суду. Правоохоронці теж чергують під судом.


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн.

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов

Читайте також