Протести під ОП: Філімонову пом'якшили запобіжний захід

Провадження проти Філімонова відкрили, щоб обмежити його свободу під час протестів
Протести під ОП: Філімонову пом'якшили запобіжний захід
Сергій Філімонов (фото: facebook.com/serhii.filimonov.98)
28 Квітня 2021, 21:46
читать на русском

Лідеру організації "Гонор" підозрюваному в хуліганстві і нанесенні тілесних ушкоджень поліціянтам 20 березня на Банковій Сергію Філімонову змінили запобіжний захід. Київський апеляційний суд призначив активісту нічний домашній арешт замість цілодобового.

Про це Філімонов написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ще одна невелика перемога! Щойно Сергію Філімонову апеляційний суд змінив цілодобовий домашній арешт на нічний. Це однаково неправосудне рішення, але вже краще, ніж було, – прокоментував рішення суду активіст Сергій Стерненко.

Стерненко вважає, що провадження проти Філімонова відкрили не для якогось об‘єктивного розслідування, а щоб просто обмежити його свободу і не дати брати участь у протестах: "Але навіть ручні судді не можуть не визнавати очевидно пустих звинувачень проти Сергія, тому запобіжний захід йому пом‘якшили".

Читайте також

Філімонову інкримінують ч. 4 ст. 296 (Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї з метою нанесення важких тілесних ушкоджень) під час акцій протесту на підтримку Сергія Стерненка на Банковій 20 березня.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Про подробиці судових справ активістів читайте у матеріалі Парламент.UA: За що судять учасників акції під ОП: реакція правової держави чи тиск на протестний рух.

Читайте також

1