Путін наказав вакцинувати росіян від коронавірусу

Першими російську вакцину отримають медики та вчителі
Путін наказав вакцинувати росіян від коронавірусу
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
2 Грудня 2020, 16:33
читать на русском

Президент Росії Володимир Путін доручив розпочати масштабну вакцинацію від COVID-19 власного ж виробництва з наступного тижня.

Відповідне доручення він дав віцепрем'єрці Тетяні Голіковій, передає ТАСС.

За його словами, в країні вироблено близько 2 млн доз вакцини від коронавірусу, і першими російську вакцину отримають медики та вчителі.

Це дає нам можливість розпочати якщо не масову, то масштабну вакцинацію. Якщо ви вважаєте, що ми до такого кроку підійшли впритул, то просив би вас організувати роботу таким чином, щоб в кінці наступного тижня ми вже приступили до цієї масштабної вакцинації, - зазначив Путін.

Читайте також

Нагадаємо, що розробники російської вакцини "Спутнік V" повідомили про ефективність вакцини у 92% в перебігу першого проміжного аналізу даних III фази клінічних досліджень. Російський президент Володимир Путін назвав її першою зареєстрованою у світі вакциною. Однак, ця вакцина не пройшла усіх етапів клінічних досліджень. А згідно з міжнародними нормами, вакцина може отримати реєстрацію тільки після успішного завершення доклінічних і трьох фаз клінічних випробувань.

Більше читайте про російську вакцину у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1