Рада просить міжнародні організації засуджувати окупацію Криму

Міжнародні інституції закликали сприяти звільненню українців, яких незаконно ув'язнила РФ
Важливо
Рада просить міжнародні організації засуджувати окупацію Криму
Верховна Рада (фото: УНІАН)
16 Лютого 2021, 12:13
читать на русском

Верховна Рада схвалила звернення до низки міжнародних інституцій щодо засудження окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

Верховна Рада ухвалила Постанову про звернення до ООН, ЄП, ПАРЄ ,ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу щодо засудження тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях та щодо звільнення політичних в’язнів – громадян України (№4655).

Як зазначено у пояснювальній записці до документа, проєкт постанови спрямований на продовження засудження міжнародними організаціями, парламентами та урядами країн світу тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованій території та звільнення політичних в’язнів - громадян України.

Читайте також

Україна вимагає від Російської Федерації припинення насильницького переміщення незаконно засуджених громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, у пенітенціарні установи, розташовані на території країни-агресора, та інші, - йдеться у документі.

У ВР зазначають, що ця ухвалення постанови зможе вкотре привернути увагу світової спільноти до комплексних проблем із захистом прав людини, пов’язаних із тимчасовою окупацією Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та продовжити посилення міжнародного політичного та економічного тиску на РФ, у тому числі у вигляді обмежувальних заходів, пов’язаних із тимчасовою окупацією Криму, що "забезпечуватиме необхідні умови для відновлення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави".

Нагадаємо, 12 лютого Європейський парламент підтримав заснування Кримської платформи і закликав надати цій ініціативі всю необхідну підтримку.

1