Рада розгляне проєкт постанови щодо ситуації в Білорусі: які плани у депутатів на 3 червня

Комітет ВР підготував постанову щодо примусової посадки літака в Мінську
Важливо
Рада розгляне проєкт постанови щодо ситуації в Білорусі: які плани у депутатів на 3 червня
Дмитро Разумков (фото: rada.gov.ua)
3 Червня 2021, 10:06
читать на русском

Сьогодні, 3 червня, Верховна Рада України на пленарному засіданні розгляне проєкт постанови зі зверненням у зв’язку з примусовою посадкою літака в Мінську (№5597).

Про це повідомив голова парламенту Дмитро Разумков.

Для винесення будь-якого питання є певні процедури, які ми маємо пройти, щоб дотриматися закону. У такому випадку є проєкт постанови, який має бути розглянутий на комітеті. Лише після рішення комітету він потрапляє до стін Верховної Ради, - зазначив він (досьє Разумкова).

За його словами, в середу Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва розглянув відповідний проєкт постанови.

У четвер він буде в залі Верховної Ради, - додав Разумков.

Він також зазначив, що примусова посадка літака в Білорусі є порушенням міжнародного права. Разумков підкреслив, що реагуючи на цю ситуацію, Україна повинна діяти насамперед в інтересах своїх громадян.

Пресслужба парламенту повідомляє, що народні депутати сьогодні планують розглянути понад 90 питань. Зокрема ухвалити у другому читанні закон про зміни статті 16 ЗУ "Про валюту і валютні операції", закон про внесення змін до Податкового кодексу України.

Крім того, у порядку денному законопроєкти: про добровільне одноразове декларування та про кримінальну відповідальність за надання неправдивих даних в деклараціях, проєкт закону про запобігання та протидії антисемітизму в Україні, урядовий законопроєкт, спрямований на поступове виведення із користування паспорта у формі книжечки.

Також у порядку денному на цей день ратифікаційні законопроєкти та кілька проєктів постанов про встановлення меж і перейменування населених пунктів.

З детальним порядком денним ВР на 3 червня можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також


Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

24 травня лідери ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів над Білоруссю, а також "якомога швидше" ввести додаткові санкції проти Білорусі. Рішення поки не набирає чинності, воно ще має бути узгоджено і затверджено в Раді ЄС на рівні міністрів.

1