Радбез ООН та Рада Європи проведуть засідання через загострення ситуації в Ізраїлі

Рада безпеки ООН збереться вже сьогодні, 16 травня, орієнтовно о 17 годині
Радбез ООН та Рада Європи проведуть засідання через загострення ситуації в Ізраїлі
Руїни після обстрілів у Секторі Гази (Фото: Haaretz)
16 Травня 2021, 16:30
читать на русском

Рада Безпеки ООН у неділю, 16 травня, проведе термінове засідання через загострення конфлікту між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями з Сектора Гази. Аналогічне засідання проведе Рада Європи.

Про засідання Радбезу пише ізраїльське видання Haaretz.

Початок обговорення загострення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС, що супроводжується обстрілами з обох сторін, заплановано на 17:00 за київським часом.

На засіданні Радбезу ООН планують виступити міністри закордонних справ Єгипту та Йорданії, а також представник Палестини та посол Ізраїлю Гілад Ердан.

Своєю чергою голова європейської дипломатії Жозеп Боррель у Твіттері повідомив, що скликає екстрене засідання Ради ЄС для обговорення загострення між Ізраїлем та Палестиною.

З огляду на ескалацію між Ізраїлем та Палестиною та неприйнятну кількість жертв серед цивільного населення, я скликаю екстрену відеоконференцію міністрів закордонних справ ЄС у вівторок. Ми будемо координувати та обговорювати, як ЄС може найкращим чином сприяти припиненню нинішнього насильства, - написав він.

Нагадаємо, за тиждень збройного конфлікту в Секторі Гази були вбиті 149 палестинців, четверо з них - за останню добу. Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку.

Читайте також


Контекст. Конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.

У ніч на 12 травня з сектору Гази бойовики "Хамасу" запустили 130 ракет по передмістях Тель-Авіва, внаслідок чого поранення отримали десятки людей. Жителям довелося ночувати у бомбосховищах, а між арабським та єврейським населенням почалися сутички.

Читайте також наш матеріалІзраїль проти ХАМАС: за що воюють і чи будуть переможці.