Резніков назвав самогубством відмову від Мінських угод

Віцепрем'єр додав, що виконати Мінські домовленості на 100 відсотків неможливо
Важливо
Резніков назвав самогубством відмову від Мінських угод
Олексій Резніков (фото: Офіс президента)
26 Жовтня 2020, 21:14
читать на русском

Віцепрем'єр України з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков назвав самогубством відмову від Мінських угод в односторонньому порядку.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

На питання, чому президент Володимир Зеленський не відмовиться від "Мінських угод", якщо їх не можна виконати, Резніков (Олексій Резніков - досьє) відповів:

Відмовлятися від" Мінська" в односторонньому порядку - це самогубство. Тому що є політико-дипломатичні домовленості чотирьох країн: Німеччини, Франції, України та Росії... Лідери "нормандського формату" зустрілися минулого року 9 грудня в Парижі і домовилися про певні речі, які можна виконати, продемонструвавши, що "Мінськ" може жити".

Читайте також

За його словами, майже за всіма пунктами, погодженими у Парижі, йде виконання Мінських угод.

Якщо у Росії залишиться політична воля на те, що вони дійсно готові вийти з Донбасу, "Мінськ" можна виконати. Немає ніякої проблеми сісти на рівні лідерів "нормандського формату" і переглянути "Мінськ" - чесно сказати: тут він працює, тут може спрацювати, тут ніколи не спрацює, давайте в спокійному режимі перепишемо, - заявив Резніков.

Нагадаємо, постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор заявив, що Америка закликає Росію виконати свої зобов'язання у рамках Мінських домовленостей, а також вивести свої сили й озброєння з України.

1