РФ відкриває на окупованому Донбасі представництво партії "Справедлива Росія" - МЗС України

Українське МЗС вважає це кроком до організації виборів у Держдуму Росії на окупованому Донбасі
Важливо
РФ відкриває на окупованому Донбасі представництво партії "Справедлива Росія" - МЗС України
Україна і Росія (Фото: Інформатор)
23 Березня 2021, 15:21
читать на русском

Російська влада задекларувала намір відкрити в окупованих Донецьку та Луганську представництва партії "Справедлива Росія".

Про це пише  Укрінформ.

На сайті російської партії "Справедливая Россия - За правду", голова фракції "Справедливой России" у Державній думі Сергій Миронов призначив свого помічника Олексія Жигуліна "повноважним представником партії на окупованому Донбасі" і доручив йому створити в Донецьку "представницький центр", який прийматиме жителів окремих районів Донецької та Луганської областей.

В українському МЗС вже заявили, що подібні наміри свідчать про ескалацію ситуації на Донбасі з боку Росії.

Міністерство закордонних справ України розглядає намір відкрити в окупованих Донецьку і Луганську представництво партії "Справедлива Росія - За правду" як черговий доказ ескалації Росією ситуації в "ОРДЛО", - прокоментував інформацію речник МЗС Олег Ніколенко.

Дипломат зауважив, що задекларована мета представництва "Справедливої Росії" сприяти реалізації виборчих прав "громадян Росії" - мешканців тимчасово окупованих територій грубо порушує законодавство та суверенітет України, відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах.

Російська влада продовжує відкрито нехтувати Мінськими домовленостями та здійснювати кроки для затягування наразі непідконтрольних Україні районів Донбасу до свого політичного, економічного та електорального поля, - зазначив Устенко.

Читайте також

Дипломат нагадав, що останнім часом Росія прагне організувати  вибори до Держдуми на окупованому Донбасі.

Україна вже заявляла, що не визнаватиме легітимність таких голосувань. РФ має нарешті почати виконувати взяті на себе зобов’язання для досягнення політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі повної поваги до суверенітету України, дотримання вимог українського законодавства та норм міжнародного права, - наголосив речник МЗС.


Нагадаємо, що голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. Це необхідно для проведення місцевих виборів за українським законодавством.

1