Рідним Шабуніна підклали під двері вибухові "подарунки"

Це було зроблено у багатоквартирних будинках
Рідним Шабуніна підклали під двері вибухові "подарунки"
Граната РГД-5
31 Грудня 2020, 14:19
читать на русском

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що його рідним під двері їх квартир підклали бойові гранати. Інформацію активіста підтвердили в поліції.

Про це він повідомив у Facebook.

Як повідомила Національна поліція України, біля квартири матері активіста Віталія Шабуніна у Рівному близько 21:30 30 грудня виявили саморобний вибуховий пристрій. Правоохоронці отримали повідомлення про те, що на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку під дверима квартири виявлено саморобний вибуховий пристрій. За попередньою інформацією, він складається з двох гранат і чорної коробки.

Читайте також

Встановлено, що у квартирі мешкає матір громадського активіста Віталія Шабуніна.

Моїй мамі підклали вибуховий пристрій під двері квартири. Якщо пристрій дійсно вибуховий, то маму збиралися вбити. Очевидно, що це мені такий "привіт", а не 69-річній літній жінці, яка вже майже нічого не бачить, - написав Шабунін.

Шабунін наголосив, що правоохоронна система неспроможна забезпечити вже навіть не справедливість - елементарну безпеку своїх громадян.

31 грудня 2020 року вибуховий пристрій підклали не лише під двері матері Шабуніна, а й борщагівську квартиру батьків його дружини.

У поліції повідомили, що 31 грудня близько 11-ї години у поліцію надійшло повідомлення про те, що у Святошинському районі міста Києва в багатоповерховому житловому будинку на третьому поверсі біля вхідних дверей квартири, яка здається в оренду, виявлено дві скріплені скотчем гранати Ф-1. Власницею помешкання є матір дружини Віталія Шабуніна.

Активіст вкотре зазначив, що зробити це їм дозволила неспроможність керівництва держави покарати замовників сотень нападів на активістів.

Нагадаємо, що Служба безпеки України виявила у Печерському районі Києва арсенал з великою кількістю зброї, боєприпасів та вибухівки у будівлі президії Національної академії аграрних наук.

1