Російська ФСБ затримала 16 "українських радикалів" - звинувачують у підготовці терактів

Затриманих назвали учасниками української радикальної спільноти М.К.У.
Важливо
Російська ФСБ затримала 16 "українських радикалів" - звинувачують у підготовці терактів
Прапор Росії
29 Квітня 2021, 15:43
читать на русском

Прихильники української радикальної групи "М.К.У" затримані одразу в декількох регіонах Росії.

Про це повідомляє Центр громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії. Всього було затримано 16 підозрюваних.

Відзначається, що спецслужба провела операцію у взаємодії зі Слідчим комітетом РФ. Силовики працювали в Іркутську, Краснодарі, Саратові, Тамбові, Тюмені, Читі, Анапі, Переславль-Заліському і в підмосковному Пущино.

За даними ФСБ, затримані начебто причетні до "вчинення насильницьких злочинів, пропаганді екстремізму, а також до підготовки підривів адміністративних будівель держорганів влади і збройних нападів на громадян".

Читайте також

У затриманих нібито вилучили "відеозвіти про проведені насильницькі акції, спрямовані ватажкові "М.К.У." Краснову Є.С., а також листування з ним".

Стверджується, нібито "Краснов з території України координував їх діяльність, закликаючи до терактів в РФ".

Так, ФСБ заявляє, що Краснов пропонував їм "наносити екстремістські написи на фасади будівель, побити бездомного або представника однієї з молодіжних субкультур".

Федеральна служба безпеки Росії з початку 2021 роки вже вчетверте затримує в різних регіонах країни "учасників української радикальної спільноти М.К.У.".

Як з'ясувала "Російська служба Бі-бі-сі", йдеться про паблік в соціальній мережі, засновник якого вже понад рік перебуває в українському СІЗО.

Затримувати "прихильників М.К.У." по всій країні ФСБ почала після повернення в Росію Олексія Навального, намагаючись в черговий раз довести, що протестами в Росії керують з-за кордону.

Нагадаємо, 17 березня в окупованому Криму 10 березня затримали фрилансера "Радіо Свобода" за нібито збір інформації на користь українських спецслужб.