Російський політичний аналітик заявив, що ескалація на Донбасі вигідна Китаю

Китай підштовхує Москву до ескалації, бажаючи посилити конфлікт РФ та США
Ексклюзив
Російський політичний аналітик заявив, що ескалація на Донбасі вигідна Китаю
Фото: АрміяInform
1 Квітня 2021, 16:44
читать на русском

Китай чекає розпаду Росії, щоб анексувати Сибір і Далекий Схід, тому йому вигідна ескалація конфлікту на Сході України.

Про це в коментарі Парламент.UA заявив відомий російський публіцист і політичний аналітик Андрій Піонтковський.

Він вважає, що Китай навмисно підштовхує Москву до ескалації, бажаючи посилити конфлікт США та Росії. При цьому, на думку аналітика, Пекін влаштують всі варіанти розвитку подій.

Читайте також

Занадто м'яка реакція США на нову російську агресію продемонструє слабкість Заходу і буде означати розпад НАТО та послаблення Сполучених Штатів як світової держави. Жорстка відповідь Заходу, навпаки, буде означати неминучий кінець путінського режиму, після чого в Росії запанує атмосфера хаосу і безвладдя, якої, на думку експерта, не забуде скористатися Китай - аж до анексії територій Сибіру і Далекого Сходу, - сказав він.

Що стосується розмови Володимира Путіна з лідерами Франції та Німеччини, Піонтковський висловив упевненість, що жодного обговорення долі України без її участі не планується.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Співавтори: Ксенія Кирилова