Російський репер Моргенштерн позивається до суду на СБУ

Артист прагне поновити дозвіл на відвідування України
Російський репер Моргенштерн позивається до суду на СБУ
Репер Моргенштерн Фото: morgen_shtern в Інстаграмі
18 Червня 2021, 13:45
читать на русском

Російський репер Моргенштерна (справжнє ім'я Алішер Валєєв) подав до суду на Службу безпеки, яка заборонила артистові в'їзд до України.

Як повідомляється на сайті Окружного адмінсуду Києва, надійшов позов від репера до Служби безпеки України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом, - кажуть у суді.

Позивач просить ОАСК визнати протиправними дії СБУ стосовно підготовки документів та звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення громадянина Російської Федерації Алішера Валєєва (сценічне ім’я Morgenshtern) до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Також репер просить визнати протиправним та скасувати наказ МКІП, датований квітнем 2021 року про оновлення відповідного переліку, на підставі звернення СБУ та його оприлюднення на офіційному вебсайті, який доповнено особою Алішера Валєєва.

Окрім цього Моргенштерн просить ОАСК витребувати у Служби безпеки України постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

Нагадаємо, у квітні російського репера включили до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Тому виконавцю заборонили в'їжджати до України та проводити концерти.

Після цього рішення СБУ Моргенштерн оголосив про те, що має намір скасувати концерти в Україні, бо боїться приїздити в країну.

Мені страшно банально, я не обманюватиму. Мені страшно їхати, - заявив тоді репер у своєму Інстаграмі.

Читайте також

1