Російський вертоліт порушив повітряний простір України - вимагають пояснень

Російській стороні направили лист з вимогою повідомити обставини порушення
Важливо
Російський вертоліт порушив повітряний простір України - вимагають пояснень
Вертоліт Мі-8 (фото: Вікіпедія)
16 Березня 2021, 20:01
читать на русском
Російський вертоліт Мі-8 порушив український повітряний простір у Сумській області.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Сьогодні прикордонний наряд Державної прикордонної служби України в Сумській області зафіксував заліт вертольота з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України. Після чого він повернув у зворотному напрямку і залишив повітряний простір нашої держави, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російській стороні направили лист з вимогою повідомити обставини порушення.

Читайте також

По даному випадку Державна прикордонна служба України негайно направила лист на прикордонне управління ПС ФСБ РФ по Білгородській та Воронезькій ділянках про порушення режиму державного кордону України російським вертольотом і вимогою повідомити приналежність літального апарату та обставини, що призвели до порушення. Наразі очікується відповідь від прикордонників Росії, - підкреслили у службі.

Нагадаємо, що Україна сподівається, що НАТО допоможе контролювати повітряну ситуацію вздовж кордону з Росією та пропонує використати для операцій НАТО повітряний простір у Сімферопольському районі польотної інформації, що включає простір над суверенною територією України та над відкритими водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Україні міжнародними договорами.

1