Росія готується до вторгнення на Херсонщину - заступник голови Меджлісу

Російські військові відпрацьовують плани наступу на південь України, в Херсонську область
Головне
Росія готується до вторгнення на Херсонщину - заступник голови Меджлісу
Російські війська в Криму (Фото: Радіо Свобода)
9 Лютого 2021, 18:12
читать на русском

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов заявив, що Росія, ймовірно, готує вторгнення в Херсонську область з території Криму

Про це Джелялов сказав в ефірі Апостроф TV.

Не думаю, що жителі Криму хотіли би розв'язувати якусь війну. Однак я не виключаю, що російські військові відпрацьовують плани наступу на південь України, в Херсонську область. Думаю, вже відпрацьовано й розроблено певні військові операції. Якщо цього не зробили, то це зовсім не схоже на Російську Федерацію, — висловився заступник голови Меджлісу.

За його словами, кримчан з дитинства готують до війни, на півострові проводять дуже багато різних мілітаризованих постановок, конкурсів, поновилися юнацькі парамілітарні організації, дитячі табори.

Є люди, є проросійські організації, які дійсно говорять про те, що "ми покажемо", "якщо треба, ми всю Україну захопимо" тощо. Звичайно, такі розмови, як у 2014 році, про те, що "треба захищатися від українських кровожерливих бандерівців-націоналістів", уже припинилися. Цього вже немає в інформаційному порядку денному. А ось про те, що, "можливо, ми будемо захищати власні інтереси шляхом нападу", звичайно, тут говорять, — додав Джелялов.

Читайте також

Нагадаємо, Росія в окупованому Криму наростила свій військовий потенціал більш як удвічі. Про факти збільшення чисельності російських окупаційних військ на півострові свідчать космічний моніторинг та інформація воєнної розвідки України. На території окупованого Криму зафіксували десятки різних новобудов та модернізацій військового характеру, що проводить Росія в окупованому Криму.

1