Росія не виконує Мінські домовленості та стабільно намагається вийти з них - Кулеба

РФ намагається нав'язати думки про те, що Україна виходить з Мінських угод
Головне
Росія не виконує Мінські домовленості та стабільно намагається вийти з них - Кулеба
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
3 Травня 2021, 12:23
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія не виконує Мінські домовленості, а також стабільно намагається вийти з них.

Як повідомив глава МЗС в інтерв'ю "Радіо Свобода", що РФ намагається нав'язати думки про те, що Україна виходить з Мінських угод, а формат взагалі зруйновано. Втім, Кулеба наголосив, що це насправді не так.

За його словами, Росія стабільно намагається вийти з "Мінська", яка не виконує перший пункт домовленостей - припинення вогню.

Кулеба зазначив, що коли президент Володимир Зеленський наголошує на формалізації  процесу врегулювання ситуації на Донбасі, то про руйнування форматів, що існують зараз, не йдеться.

Ми вважаємо, що і "нормандський формат" може дати результат. Але якщо ситуація заходить в глухий кут, то ми повинні шукати альтернативу. Коли президент так ставить питання, то це не для того, щоб зруйнувати "нормандський формат" або "мінський процес", а для того, щоб мотивувати всіх нинішніх учасників цих форматів до активної роботи, - розповів міністр.


Контекст. Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна не відмовлятиметься виконувати Мінські домовленості, принаймні до того часу, поки не буде знайдено іншого майданчика з залученням додаткових партнерів.

Втім, Збройні сили Україні готові швидко відреагувати на загострення воєнної ситуації на Донбасі та вздовж усього кордону.

Читайте також наш матеріалЕскалація конфлікту на Донбасі може розвалити Росію

Читайте також

1