Росія перекидає до Криму військову техніку з Забайкальського краю - відео

Радіолокаційну станцію Каста-2-2 завезли на полігон Опук
Важливо
Росія перекидає до Криму військову техніку з Забайкальського краю - відео
Радіолокаційна станція Каста-2-2 Фото: @Michael1Sheldon
21 Квітня 2021, 16:57
читать на русском

Росія перевезла до окупованого Криму військову техніку з Забайкальського краю.

Про це повідомляє дослідницька група Conflict Intelligence Team у своєму Телеграм-каналі.

Розслідувачі помітили на відео з TikTok ешелон російської військової техніки, зокрема - радіолокаційну станцію Каста- 2-2, яка призначена для контролю повітряного простору.

Перевіривши код з однієї з платформ, дослідники встановили, що ешелон направлявся зі станції "Домна" у Забайкальському краї до станції "Азовська" в окупованому Криму (станція "Айвазовська" розташовується неподалік від полігону Опук, де у квітні з'явилося скупчення техніки).

Перекидання військової техніки у Крим Фото: @Michael1Sheldon

Читайте також


Контекст. У березні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп під виглядом підготовки до навчань.

Згодом цю інформацію підтвердили у Пентагоні, зазначивши що США також занепокоєні посиленою присутністю військ Росії на кордоні з Україною. У США кажуть, що Росія зосередила від 15 до 25 тисяч військовослужбовців в анексованому Криму та поблизу кордону України.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України.

На початку квітня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував мілітаризацію Криму та областей РФ, які сусідні з Україною. За його словами, Росія приймає необхідні заходи для забезпечення власної безпеки.

17 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекинула в окупований Крим понад 50 штурмовиків Су-25 зі Ставропольського краю.

Президент України відреагував на концентрацію російських військ біля кордонів України та закликав РФ відвести війська, оскільки Україна не хоче війни, але готова захищати свої території.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

1