Росія перекидатиме війська до кордонів України до кінця квітня – розвідка

Вона уже перекинула 16 батальйонно-тактичних груп
Важливо
Росія перекидатиме війська до кордонів України до кінця квітня – розвідка
Війна на Донбасі Фото: Операція об’єднаних сил
12 Квітня 2021, 19:53
читать на русском
Росія перекидатиме до кордонів України та в окупований Крим російські війська до кінця квітня.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони у відповідь на запит BBC News Україна.

Починаючи з 18 березня цього року силами та засобами української розвідки відмічаються масштабні заходи з переміщення російських військ з віддалених регіонів до суміжних з Україною районів. За наявною інформацією, перекидання визначених підрозділів має бути завершене до кінця квітня, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до кордонів України та у тимчасово окупований Крим вже перекинули 16 батальйонно-тактичних груп мотострілків, танкістів та десантників з Південного, Західного та Центрального військових округів Росії та "ВДВ РФ".

Читайте також

Основними місцями збору обрали військові полігони "Погоново" (Воронезька область), "Клинці" (Брянська область), "Опук" та "Ангарський" (обидва - тимчасово окупована АР Крим), - повідомили у розвідці.

У ГУР МОУ повідомили, що перекидання військ відбувається залізницею, при цьому росіяни намагаються приховати, які саме підрозділи вони переміщують. Через це рух військ відбувається вночі, а тактичні знаки і номери на бронетехніці зафарбовують.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом для обговорення загострення Росією ситуації на Донбасі.

1