Росія посилює передові позиції на Донбасі попри заяви про відведення військ - розвідка

На окупованих територіях з'являються підрозділи спеціального призначення, розвідувальні та снайперські групи
Головне
Росія посилює передові позиції на Донбасі попри заяви про відведення військ - розвідка
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
23 Квітня 2021, 17:59
читать на русском

На тимчасово окупованих територіях ОРДЛО російська влада посилюю передові позиції та збільшує кількість перевірок з'єднань. Це відбувається попри заяви про відведення військ РФ від українських кордонів.

Про це повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік під час брифінгу, 23 квітня.

На тлі заяв про повернення до місць постійної дислокації військ, що були розгорнуті біля кордонів України впродовж березня-квітня, командування Збройних Сил РФ відновило інтенсивність перевірок з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях, - сказала вона.

За словами речниці, такі комісії приділяють особливу увагу виявленню причин погіршення морально-психологічного стану серед окупантів, зниження рівня військової дисципліни та незаконного використання військового майна.

Водночас окупанти продовжують приховано посилювати передові позиції додатковими артилерійськими розрахунками, підрозділами спеціального призначення, розвідувальними групами та снайперськими парами.


Контекст. 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив згорнути війська поряд з українським кордоном. Війська відправлять у місця постійних дислокацій, оскільки відомство завершило "раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів".

Водночас президент Володимир Зеленський вважає, що зменшення чисельності російських військ на українському кордоні пропорційно знижує напругу, але Україна завжди залишається напоготові.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також