Росія пропонує країнам "нормандського формату" обговорити ситуацію на Донбасі

РФ хоче долучити до переговорів окупаційні адміністрації "ЛНР" і "ДНР"
Росія пропонує країнам "нормандського формату" обговорити ситуацію на Донбасі
Війна на Донбасі Фото: Операція об’єднаних сил
23 Квітня 2021, 20:05
читать на русском

Росія запропонувала Німеччині, Франції та Україні провести переговори на Донбасі до 27 квітня, щоб обговорити питання перемир'я на окупованих територіях. Кремль хоче, аби в перемовинах взяли участь представники так званих "ЛНР" і "ДНР".

Про це заявив глава адміністрації президента РФ та куратор з питань Донбасу у Кремлі Дмитро Козак, передає російське видання "РИА Новости".

За його словами, Кремль сподівається на конструктивне, відкрите і чесне обговорення проєктів рішень щодо перемир'я на Донбасі та стратегічних питань реалізації Мінських угод вже найближчим часом (не пізніше 27 квітня).

Підтверджую свою пропозицію про можливість проведення таких переговорів безпосередньо в зоні конфлікту за участю представників України та окремих районів Донецької та Луганської областей, -зазначив він.

Наразі жодна з країн "нормандської четвірки" не відреагувала на цю заяву Кремля.


Контекст. У березні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп під виглядом підготовки до навчань.

Згодом цю інформацію підтвердили у Пентагоні, зазначивши що США також занепокоєні посиленою присутністю військ Росії на кордоні з Україною. У США кажуть, що Росія зосередила від 15 до 25 тисяч військовослужбовців в анексованому Криму та поблизу кордону України.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України.

На початку квітня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував мілітаризацію Криму та областей РФ, які сусідні з Україною. За його словами, Росія приймає необхідні заходи для забезпечення власної безпеки.

17 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекинула в окупований Крим понад 50 штурмовиків Су-25 зі Ставропольського краю.

Президент України відреагував на концентрацію російських військ біля кордонів України та закликав РФ відвести війська, оскільки Україна не хоче війни, але готова захищати свої території.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також

1