Рудик стала тираном: нардепка пояснила причини виходу Притули з "Голосу"

Нардепка Стефанишина вважає втрату Притули великою помилкою Кіри Рудик
Ексклюзив
Рудик стала тираном: нардепка пояснила причини виходу Притули з "Голосу"
Ольга Стефанішина (Фото: nv.ua)
7 Червня 2021, 17:35
читать на русском

Народна депутатка фракції "Голос" Ольга Стефанишина пояснила причини конфлікту Сергія Притули з керівницею партії Кірою Рудик.

Про конфлікт всередині партії Стефанишина розповіла в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

На думку Стефанишиної конфлікт Кіри Рудик (досьє Кіри Рудик) з Притулою почався з того, що керівниця партії Рудик, отримавши повноту влади, не справилася з цим психологічно і стала тираном.

Я думаю він (конфлікт – ред.) почався з того самого, що і в інших. Я не знаю як це назвати, але інколи коли людина отримує повноту влади вона не справляється психологічно з цим і стає тираном. Ось Кіра Рудик стала тираном. І її стосунки з усіма хто несе незгоду з нею зіпсувалися, в тому числі і з Притулою, - сказала нардепка.

Стефанишина переконана, що для партії "Голос" це дуже погано, бо особистий рейтинг Рудик - це 0,1%, чого не вистачить, аби вести партію на виборах і мати авторитет в суспільстві.

…вони його (рейтинг – ред.) постійно рахують, і вона нікуди не приведе нашу партію, ні на наступні вибори і він не зростає, на превеликий жаль. В той час, як Притула відома людина і могла дати якийсь більш-менш шанс партії в майбутньому, тому що у нас все одно люди голосують за якихось лідерів, така у нас ситуація в країні. Тому це її велика помилка взагалі так вчиняти із партійцями, які безпосередньо мають стосунок до того, щоб вона особисто пройшла у парламент, тому що Притула разом із Вакарчуком, я впевнена, дали нам відсоток, який ми отримали, - підкреслила Стефанишина.

Нардепка нагадала, що Притула (досьє Сергія Притули) працював і на місцевих виборах і в Київраду, тому люди, які зайшли туди, зробили це на особистому рейтингу Притули.

 А Кіра Рудик навіть не дала йому можливість стати головою осередку в Києву, тобто, вона просто його витіснила. Чому? Тому що вона хоче одноосібно впливати на всі рішення, по тому як сьогодні голосує Київрада ми бачимо, що ці рішення досить часто є такими суперечливими, - підсумувала Стефанишина.

Нардепка також розповіла про те, чи підтримала б вона кандидатуру Притули як нового лідера партії.

Щодо того кого підтримувати, то хотілося, щоб люди почали подаватися і подивилися б на те, що будуть презентувати і що вони будуть говорити. Я Притулу, до речі, не дуже добре знаю, я з ним тісно ніколи не працювала, тому я не можу однозначно сказати, що я Притулу би підтримала беззаперечно, я би подивилася, що він говорить. Я вважаю, що до того як людина стане головою партії повинна пройти повна зміна нашого статут, тобто, ми вже бачили тиранів при владі і нам більше не треба. За певних умов я би підтримала і Сергія чи іншого кандидата, який би нам щось запропонував, щоб нас вивело із такої дуже неприємної ситуації всередині фракції, бо вона дуже неприємна є для всіх, - вважає депутатка.

Водночас Стефанишина зазначила, що великим плюсом Притули для партії є його особистий рейтинг.

Серед плюсів Притули і це не можна не помічати і не розуміти це його особистий рейтинг, який міг допомогти голосу хоч якось підійматися від того ганебного рейтингу сьогодні, на жаль, зараз він дуже низький, - резюмувала нардепка.

Нагадаємо, 7 червня політик, шоу-мен та телеведучий Сергій Притула оголосив про вихід з партії "Голос". Своєю чергою На своїй сторінці у Фейсбуці партія оприлюднила заяву, в якій звинуватила Притулу "отримати керівні посади за будь-яку ціну".

Читайте також

1