Румунія відправить своїх військових для участі в параді на День Незалежності України

Румунія поділяє бачення України щодо безпеки у регіоні
Румунія відправить своїх військових для участі в параді на День Незалежності України
Прапор Румунії (Фото:picabu)
25 Квітня 2021, 20:00
читать на русском

Румунія готова відправити до Києва підрозділ своїх Збройних сил для участі у військовому параді на День Незалежності України 24 серпня.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Зазначеної домовленості досягнуто під час перебування 23 квітня з робочим візитом у Румунії міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та переговорів з його румунським колегою Богданом Ауреску.

Співрозмовники також обговорили підготовку до саміту "Кримської платформи" в рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Міністри також обговорили регіональну безпеку та погодилися із потребою консолідованих зусиль світової спільноти задля деокупації тимчасово окупованих територій України, відновлення миру і стабільності в регіоні.

Румунія — відданий друг України. Наші держави поділяють спільне бачення безпекової ситуації у регіоні, - заявив Кулеба (досьє Дмитра Кулеби).

Окремо сторони домовилися якнайшвидше провести консультації між причетними відомствами України та Румунії задля усунення перешкод для відкриття додаткових пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні та втілення спільних інфраструктурних проєктів.

Сторони також домовилися активізувати діяльність робочої групи зі співпраці в енергетиці.

Нагадаємо, 19 квітня в акваторії Чорного моря українські та румунські ВМС провели спільні навчання за участі корвету Horia Macellariu. Тренування закінчилися урочистим проходженням кораблів у морі.

Читайте також