Рятувальники загасили пожежу в харківському будинку для літніх людей

Поліція відкрила кримінальне провадження
Важливо
Рятувальники загасили пожежу в харківському будинку для літніх людей
Пожежа у Харкові (фото: Вартові Еспресо)
21 Січня 2021, 17:57
читать на русском
Пожежу в харківському будинку для літніх людей, у якій загинули 15 осіб, рятувальникам вдалось загасити.

Про це повідомляє ДСНС.

О 16:53 пожежу загашено на площі 100 м.кв. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей. 9 осіб врятовано - їх госпіталізовано до лікарень, - йдеться у повідомленні.

До гасіння залучалося 50 чол. о/с та 13 од. техніки ДСНС.

Як повідомляє МВС, за фактом пожежі у будинку для людей похилого віку "Золотий час" в Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

Наразі вирішується питання про затримання власниці пансіонату. Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її помешкання виставлені наряди поліції, - заявив Арсен Аваков.

Читайте також

Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, в ході яких допитують управляючого установи, якого теж буде затримано в порядку статті 208 КПК. Трьох осіб зі складу обслуговуючого персоналу доставлено до поліції, їх опитують.

За словами директора обласного департаменту соцзахисту населення Юрія Шпараги будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.

Ніяких офіційних установ для літніх людей, зареєстрованих за цією адресою, немає! Ми не розуміємо, хто і з якою метою зібрав цих людей в одному місці, - повідомляють Вартові Еспресо.

Нагадаємо, що у Харкові під час пожежі у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, загинуло 15 людей. При пожежі врятовано дев'ятеро людей.

Попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами.

1