Рятувальники попередили про складні погодні умови в Україні - фото

Очікуються дощі, вітер, ожеледиця та налипання мокрого снігу
Головне
Рятувальники попередили про складні погодні умови в Україні - фото
Рятувальники допомагають потерпілим від негоди (Фото: ДСНС)
31 Січня 2021, 13:12
читать на русском

Рятувальники попередили про складні погодні умови в Україні протягом 31 січня - 1 лютого.

Про це інформує ДСНС та Укргідрометцентр України.

Зокрема, за інформацією ДСНС у Сумській, Чернівецькій, Чернігівській та Черкаській областях удень 31 січня спостерігається місцями невеликий сніг, у Донецькій, Луганській, Полтавській та Херсонській областях - дощ.

За інформацією Служби автомобільних доріг проїзд на дорогах загального користування забезпечено, заторів немає.

Складна ситуація залишається на дорогах Одеської області. Як передають з місця подій наші кореспонденти, транспорт стоїть у величезних заторах.

Для забезпечення проїзду та розчищення автодоріг на території України від Служби автомобільних доріг залучено 1698 працівників та 1288 одиниць техніки.

Всього з початку негоди підрозділами ДСНС відбуксирували понад 1200 автотранспортних засобів (з них 32 карети швидкої медичної допомоги і 30 автобусів), надано допомогу понад 2200 особам (з них 3 породіллі), розпилено та прибрано 103 повалених дерева, розчищено від снігу 910 км дорожнього покриття.

Лише за останню добу на Полтавщині витягли із заметів 6 вантажівкок та 3 легковики, у яких загалом перебувало 13 громадян. Також рятувальники допомогли жінці з 10-місячною дитиною, доставивши їх до місця обігріву після ДТП, що сталася на 153 км автодороги Київ–Харків-Довжанський поблизу м. Пирятин.

На Кіровоградщині витягли 85 вантажних автомобілів (одна з вантажівок везла кисень у лікарню в Кропивницький), 7 мікроавтобусів та 28 легкових автомобілів. Всього в автомобілях перебувало 151 людина.

За інформацією Укргідрометцентру, 1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця. (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг! – підкреслили рятувальники.

Читайте також

Нагадаємо, що через снігові намети на трасі в Одеській області застрягли майже 300 вантажівок. Довжина затору розтяглася на 30 кілометрів.

1