Санкції проти контрабандистів, підтримка США - Зеленський підсумував засідання РНБО

Сьогодні презентували Центр протидії дезінформації
Головне
Санкції проти контрабандистів, підтримка США - Зеленський підсумував засідання РНБО
Президент України Володимир Зеленський (фото: з відкритих джерел)
2 Квітня 2021, 19:58
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підсумував результати сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), назвавши його "чорною п'ятницею".

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Зокрема, були заблоковані активи осіб, причетних до контрабанди.

Сьогодні вперше введені персональні санкції, зокрема, заблоковані активи осіб, які за аналітичними даними РНБО і СБУ, можна назвати топ-10 української контрабанди, - заявив він.

За його словами, боротьба з контрабандою буде продовжуватися. Він зазначив, що під санкції потрапили тільки перші десять контрабандистів і вони не будуть останніми.

Також 19 лютого Україна повернула стратегічний нафтопровід, який незаконно відчужили у держави.

На засідання РНБО сьогодні було презентовано Центр протидії дезінформації, який уже розпочав свою роботу.

Читайте також

І важливим кроком, на думку Зеленського, це підтримка міжнародних партнерів, зокрема Європи та США, щодо ситуації на Донбасі.

Одним із підтверджень цього є розмова, яку я провів сьогодні з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Він запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії, - заявив він.

Нагадаємо, що у Білому домі заявили, що США підтримують прагнення України на шляху до реформ та в боротьбі з корупцією. Байден підкреслив прихильність Адміністрації в активізації стратегічного партнерства на підтримку плану президента Зеленського по боротьбі з корупцією.

1