Санкції РНБО проти Фірташа та Фукса не матимуть швидкого впливу – депутатка

Нардеп зазначила, що раніше з Фукса зняли мільярдні борги
Важливо
Санкції РНБО проти Фірташа та Фукса не матимуть швидкого впливу – депутатка
Засідання РНБО (фото: president.gov.ua)
19 Червня 2021, 09:24
читать на русском

Народна депутатка фракції "Голос" Інна Совсун розкритикувала нові санкції РНБО проти олігархів Дмитра Фірташа та Павла Фукса. Вона нагадала, що днями у парламенті ухвалили закон про списання боргів газзбутів Фірташа перед "Нафтогазом".

Про це повідомляє пресслужба партії "Голос".

Вийшла нова серія РНБО, з якої ми дізнались багато новин: що у нас вже почали складати списки олігархів і почали з Фірташа і Фукса. Вони, безперечно, заслуговують на те, аби їхні дії отримали належну правову оцінку. Чи є такою правовою оцінкою санкції - залишається великим дискусійним питанням, - заявила вона.

Совсун нагадала, що за три дні до оголошення санкцій парламент у першому читанні ухвалив законопроєкт, згідно з яким списуються мільярдні борги газзбутів перед "Нафтогазом".

Це щонайменше 23 млрд грн, які фірташівські газзбути накопичили перед "Нафтогазом". Через це складається враження, що санкції можуть бути елементом торгів щодо списання відповідних боргів. Загалом санкції не матимуть моментального і прямого впливу, а от списання цих боргів - дуже реальне, - зазначила депутатка.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони України запровадила санкції проти олігархів Дмитра Фірташа і Павла Фукса. Пізніше Фукс назвав запроваджені РНБО санкції особистою помстою Олексія Данілова та заявив, що подаватиме на нього до суду, а також на рішення щодо санкцій.

Читайте також

1