САП оскаржить відмову в обранні запобіжного заходу Януковичу

ВАКС відмовився заочно арештовувати Януковича
Важливо
САП оскаржить відмову в обранні запобіжного заходу Януковичу
Правосуддя (Фото: picabu)
26 Жовтня 2020, 20:24
читать на русском

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить відмову в застосуванні запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі Межигір'я.

Про це повідомляє САП на своїй сторінці у Facebook.

У понеділок, 26 жовтня 2020 року, слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, яке було скероване до суду ще у червні поточного року, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому очільнику держави (2010– 2014 роки), підозрюваному у незаконному заволодінні державною резиденцією Межигір'я, - йдеться у повідомленні прокуратури.


Прокурор САП не погоджується з таким рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку. ️Про розгляд апеляційної скарги буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, раніше Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду Києва, який заочно засудив експрезидента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

Читайте також

26 жовтня слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання прокуророві САП про обрання запобіжного заходу четвертому президентові України, який переховується від слідства із 2014-го року.

Причини відмови – порушення правил оголошення підозрюваної особи у міжнародний розшук. Також, на час подання заяви про обрання запобіжного заходу органи досудового розслідування не відновили розслідування у даному кримінальному провадженні, як того вимагає законодавство.

1