СБУ оприлюднила переписку Семенченка з Шевченком (відео)

СБУ оприлюднила додаткові докази щодо незаконного постачання військових товарів з РФ
СБУ оприлюднила переписку Семенченка з Шевченком (відео)
Докази у справі Семенченка (Фото: СБУ)
25 Березня 2021, 20:18
читать на русском

Служба безпеки України оприлюднила переписку нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

Відповідну інформацію оприлюднили на спеціальному брифінгу, в якому взяли участь представники СБУ та Офісу Генерального прокурора.

Наразі Євгену Шевченку, а також третьому фігуранту справи Андрію Рогозі (фігуранту низки кримінальних проваджень і журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов‘язаних з ДК "Укроборонпром") повідомлено про підозру за ч.2 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Також на брифінгу було надано аудіозапис розмов одного з організаторів схеми незаконного постачання військових товарів з РФ. Окрім того, оприлюднено листування фігурантів справи у Telegram.


Контекст. Напередодні СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого причетні колишній народний депутат Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Підготовка членів "ПВК"("приватної військової компанії") відбувалась на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області. Там проводили бойові вишколи, тренування поводження зі зброєю, навички військових бойових дій. Також частина членів військової компанії навчалася у центрах підготовки за кордоном.

1