СБУ попередила незаконний експорт військових деталей до Росії

Вивезти товар хотіли на підставі підробних документів
СБУ попередила незаконний експорт військових деталей до Росії
СБУ Фото: ssu.gov.ua
26 Березня 2021, 14:02
читать на русском

Контррозвідка Служби безпеки України попередила незаконний експорт українських товарів військового призначення до Росії. Агрегати для військово-морського флоту країни-агресора хотіли вивезти під виглядом цивільної продукції.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідство з'ясувало, що кінцевим споживачем українських агрегатів були підприємства військово-промислового комплексу РФ, які виконували оборонні замовлення в інтересах військово-морського флоту країни-агресора. При цьому товари поставлялися кінцевому замовнику як продукція виробництва російського підприємства у межах реалізації державної програми РФ з імпортозаміщення.

Фото: ssu.gov.ua

Товар затримали на митному посту "Запоріжжя". Експортувати його хотіли на підставі документів, які містили неправдиві відомості щодо його походження та кінцевої сфери використання.

Фото: ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України, проводяться відповідні слідчі дії.

Читайте також

Нагадаємо, що Служба безпеки України блокувала систематичне розкрадання авіаційних комплектуючих зі стратегічного вітчизняного підприємства.