СБУ повідомила про підозру проросійському пропагандисту

Фігурант публічно закликав до розправ над учасниками Революції Гідності
СБУ повідомила про підозру проросійському пропагандисту
Михайло Шпір (фото: facebook)
19 Березня 2021, 16:59
читать на русском

Служба безпеки України оголосила про підозру проросійському пропагандисту Михайлу Шпіру, який публічно ставив під сумнів суб’єктність України та закликав до офіційного припинення її існування.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так званий "політичний експерт" цілеспрямовано просуває в інформаційному просторі наративи держави-агресора. У своїх виступах на російських телеканалах, інтерв’ю в проросійських ЗМІ він тривалий час послідовно висловлював тези, що принижують Україну, її державні символи, мову, історію, героїв та народ, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пропагандист неодноразово виступав на телеканалі "Россия 24" та на "News Front".

Фігурант також публічно закликав до розправ над учасниками Революції Гідності та АТО/ООС і їхніми родинами. Глузував над загибеллю активістки Катерини Гандзюк. Образливо відгукувався про громадян через їхню віру, глумився над релігійними символами і вимагав ввести кримінальну відповідальність за сповідування християнства.

Читайте також

За результатами слідчих дій йому повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність України (ст. 110 Кримінального кодексу України), порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань (ст. 161 ККУ) та пропаганді комуністичного і нацистського тоталітарних режимів (ст. 436-1 ККУ).


Контекст. Другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука" 

1