СБУ заочно повідомила про підозру в тероризмі двом бойовиками "ДНР"

Підозрювані з власної ініціативи приєднались до лав бандформувань
СБУ заочно повідомила про підозру в тероризмі двом бойовиками "ДНР"
Служба безпеки України (фото: facebook.com/SecurSerUkraine)
15 Січня 2021, 13:03
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та задокументували протиправну діяльність двох бойовиків незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідство з'ясувало, що підозрювані у 2014-2015 роках із власної ініціативи приєдналися до військових зведень проросійських терористів, відомих як "Сомалі" і "Кольчуга". Один із бойовиків - колишній український правоохоронець. Він працює заступником начальника штабу так званого "Окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) "Іловайського" батальйону".

Інший бойовик продовжує службу у званні "майора" на посаді начальника підрозділу радіаційного, хімічного й бактеріологічного захисту незаконної "Гвардійської оперативно-тактичної групи "Кольчуга". Він продовжує публічно агітувати за вступ до лав терористичних бандформувань.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці повідомили бойовикам про підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України.

Читайте також

Нагадаємо, що Служба безпеки України блокувала фінансування терористичної організації "ДНР" через масштабне незаконне постачання фармацевтичної продукції на тимчасово окуповані території. Слідство з'ясувало, що замовляли товар "посадовці" та пов’язані з ними комерсанти з так званої "ДНР".

1