Шарій прокоментував оголошену йому підозру - відео

Він розповів, що йому особисто ніхто підозри не вручав
Головне
Шарій прокоментував оголошену йому підозру - відео
Анатолій Шарій (Фото: Вікіпедія)
16 Лютого 2021, 17:25
читать на русском

Сепаратист і блогер Анатолій Шарій прокоментував повідомлення СБУ про оголошення йому підозри у державній зраді.

Свої коментарі Шарій дав кільком телеграм-каналам і каналам, на які накладені санкції, зокрема 112 каналу і каналу ZIK.

У відеовключенні, яке транслював в Інтернеті 112 канал Шарій, не стримуючись у порівняннях послав українську владу та СБУ, а президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) назвав недорозвинутим. Також Шарій наголосив, що продовжуватиме свою пропагандистську діяльність з Європи і до України повертатися не збирається, що вважає Україну колонією і недодержавою.

Крім того, Шарій повідомив, що в Україні його адвокати не можуть ознайомитися із кримінальними справами, у яких фігурує сепаратист, зокрема йдеться про ухилення від сплати податків і вже згадану справу про держзраду. За словами Шарія, адвокатам відмовляють інстанції, які розслідують ці злочини.

Крім того, у коментарі каналу Pavlovsky News Шарій заявив, що його не зможуть екстрадувати в Україну через справу про держзраду. Він також виключив можливість блокування його YouTube-каналу, оскільки той не зареєстрований в Україні.

Своєю чергою нардеп попереднього скликання і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко повідомив, що Офіс генпрокурора готує документи на екстрадицію Шарія з Іспанії, а також оголошення його в розшук по лінії Інтерполу.

Нагадаємо, кілька годин тому Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину сепаратисту, блогеру Анатолію Шарію. На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Раніше, 7 листопада 2020 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти проросійського пропагандиста Анатолія Шарія через посягання на територіальну цілісність України.

1