Шкарлет розповів, як працюють школи та виші з 25 січня

Всі навчальні заклади дотримуватимуться протиепідемічних заходів
Важливо
Шкарлет розповів, як працюють школи та виші з 25 січня
Коронавірус, діти (фото: Pexels)
25 Січня 2021, 11:56
читать на русском

З 25 січня Україна повернулася до "адаптивного карантину", що означає: дитсадки і школи знову працюватимуть у звичайному режимі, а технікуми, училища та виші - відвідуватимуть групами не більш ніж 20 осіб.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Telegram.

За його словами, школи знову можуть проводити навчання в очному форматі. В Одеській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Донецькій, Чернігівській, Івано-Франківській, Житомирській областях та Києві за парти повернулися всі учні.

Від 99% до 91% шкіл повернулися до очного формату навчання в Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. У м. Миколаїв учні 1-4, 9,11 класів навчатимуться в очному режимі, решта – за змішаною формою, - написав він.

Від 70% до 58% шкіл працюють очно в Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській областях.

Читайте також

У Полтавській переважно змішана та дистанційна форми навчання, у Тернопільській області учні молодших класів відвідують уроки у звичайному режимі, а 5-11 класи навчаються за змішаною формою.

У Вінницькій області 1-4 та 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи - за змішаною формою. В Рівненській, Львівській та Закарпатській областях переважно очна та змішана, частково - дистанційна форми навчання.

Закладу професійної (професійно-технічного), професійного перед вищим та вищої освіти можна відвідувати групами не більше 20 осіб, - йдеться у повідомленні.

Заборонено відвідувати навчальні заклади, якщо на самоізоляції з-за контакту з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 знаходиться понад 50% студентів (учнів) та персоналу.

Всі навчальні заклади повинні працювати з дотриманням протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що 25 січня закінчується "січневий локдаун" і країна повертається до "адаптивного карантину".

1