Шмигаль: економіка України повернулася на докоронавірусний рівень

У 2021 році залишаються очікування, що ВВП України зросте щонайменше на 4,6%
Головне
Шмигаль: економіка України повернулася на докоронавірусний рівень
Гроші (фото: Pexels)
8 Лютого 2021, 06:29
читать на русском

ВВП України зросте щонайменше на 4,6%, прогнозує прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, економісти інвестиційної компанії Dragon Capital зазначають, що економіка України повернулася на докоронавірусний рівень у четвертому кварталі 2020 року.

За словами Томаша Фіали, Україна продемонструвала один із найкращих результатів у Європі, а рішення нашого Уряду про збільшення видатків та державних інвестицій позитивно вплинуло на українську економіку, - написав прем'єр-міністр на своїй сторінці у Фейсбуці.

У 2021 році залишаються очікування, що ВВП України зросте щонайменше на 4,6%, - додав він.

Читайте також

Нагадаємо, за прогнозами Національного банку України (НБУ), зростання споживчих цін до кінця 2021 року складе 7%. У жовтні минулого року НБУ прогнозував інфляцію на рівні 6,5%, однак потім переглянули прогноз зростання інфляції у 2021 році в бік підвищення з 6,5% до 7%.

Внаслідок підвищення акцизів на тютюнові вироби й подорожчання електроенергії темпи зростання адміністративно регульованих цін залишатимуться високими.

В першому півріччі 2021 року НБУ очікує прискорення інфляції з поверненням до цільового діапазону 5% ± 1 п. п. в першому півріччі 2022 року. Впродовж минулого року інфляція перебувала нижче за цільовий діапазон.

1