Шмигаль не бачить можливості впровадження тотального карантину в країні

Влада робить усе можливе, аби карантин в країні лишався адаптивним
Головне
Шмигаль не бачить можливості впровадження тотального карантину в країні
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
26 Жовтня 2020, 06:41
читать на русском

В уряді не хочуть і не бачать можливості впровадження тотального карантину в країні. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Ми дуже не хочемо й не бачимо можливості для тотального карантину. Наразі ми управляємо адаптивним карантином. Зараз, на жаль, дедалі більше стає "червоних" зон, - сказав Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що влада робить усе можливе, аби карантин в країні лишався адаптивним, зокрема, працює над розширенням кількості ліжкомісць та готує розгортання нових мобільних госпіталів, передає Укрінформ.

Читайте також

За словами Шмигаля (Денис Шмигаль - досьє), в уряді знають про те, що в Україні з'являється все більше помаранчевих і червоних карантинних зон.

Тому закликаємо ще раз людей бути свідомими: маски, соціальна дистанція і відповідальність за те, що дасть нам змогу врятувати людей і економіку, - наголосив Шмигаль.

Прем'єр-міністр зазначив, що лікарні України нині підготовлені набагато краще, ніж були навесні.

Ліжок в Україні достатньо, єдине завдання - забезпечити їх киснем, - додав він.

Нагадаємо, 23 жовтня Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні прийняла рішення віднести до "червоного" рівня епідемічної небезпеки 100 адміністративних одиниць.

Читайте також

До "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки віднесено 437 адміністративних одиниць.

"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки буде діяти у 53 адміністративних одиницях.

До "зеленого" рівня епідемічної небезпеки віднесено 27 адміністративних одиниць, тоді як тиждень тому він був встановлений у 54 містах та районах.