Шмигаль повідомив про будівництво першого в Україні автобану

Ідеться про будівництво дороги Краковець-Броди-Рівне
Головне
Шмигаль повідомив про будівництво першого в Україні автобану
Будівництво доріг Фото: сторінка Укравтодору у Фейсбуці
14 Березня 2021, 18:01
читать на русском

"Укравтодор" підписав меморандум, який дасть змогу держагентству найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для реалізації першого в Україні концесійного автобану.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

За 30 років в Україні не було збудовано жодного автобану. Ми маємо намір це виправити. Цього тижня Укравтодор підписав меморандум, який дасть змогу держагентству найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для реалізації першого в Україні концесійного автобану. Ідеться про будівництво дороги Краковець-Броди-Рівне, - написав Шмигаль.

Він повідомив, що "Укравтодор" цьогоріч проведе відкритий міжнародний тендер у межах співробітництва з ЄБРР та ЄІБ щодо будівництва ділянки Північного обходу м. Львів. Разом із дорогою Краковець-Броди-Рівне вони утворять сучасний транспортний коридор із Євросоюзом.

Читайте також

Це лише один із багатьох проєктів, які ми плануємо реалізовувати у рамках державно-приватного партнерства. Адже цей механізм дає змогу активніше залучати інвестиції в розбудову сучасної та якісної інфраструктури в Україні, - запевнив керівник уряду.


Контекст. 2 лютого президент України Володимир Зеленський розповів про свій план інфраструктурної розбудови України, зокрема відновити мости, вдосконалити поїзди та реставрувати замки.

11 березня "Укравтодор" підписав меморандум щодо проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець-Броди-Рівне.

1