Силовики проводять обшуки у "Київавтодорі"

Корпорацію підозрюють у несплаті податків на понад 18 млн гривень
Силовики проводять обшуки у "Київавтодорі"
Обшуки в Київавтодорі Фото: столична прокуратура
12 Травня 2021, 16:31
читать на русском

Столична прокуратура спільно з Державною фіскальною службою проводить обшуки у столичній комунальній корпорації "Київавтодор".

Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, обшуки проходять в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт по ремонту доріг в місті Києві на суму понад 18 млн гривень.

Згідно з матеріалами слідства, приватна компанія - регулярний переможець тендерів на проведення робіт на замовлення Комунальної корпорації "Київавтодор" на загальну суму понад 1, 9 млрд грн, здійснювала роботи по ремонту дорожнього покриття столиці. При цьому вказана підрядна організація, діючи у змові зі службовими особами КК, зазначала у фінансовій документації реквізити підприємств з ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, - кажуть у прокуратурі.

Зазначається, що під час проведених напередодні обшуків у підрядних організацій, задіяних в протиправній схемі, були виявлені та вилучені первинні документи, готівкові кошти на суму понад 7 млн грн, комп’ютерна техніка та печатки підприємств.

12 травня 2021 року за адресою комунальної корпорації "Київавтодор" проводяться обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 212 КК України.

Читайте також

Довідково: Корпорація входить до сфери управління виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).


1о травня обшуки тривали у КО "Київзеленбуд" та в офісних приміщеннях підрядних підприємств.

11 травня, нагадаємо, прокуратура провела обшуки в офісі КП "Спецжитлофонд" та в приміщеннях підрядних організацій.

Також сьогодні силовики з обшуками прийшли до КМДА - через розслідування кримінального провадження щодо заподіяння міському бюджету збитків на майже 19,5 млн гривень.