Сім років незаконного ув'язнення: Росія відпустила українського політв’язня

Він уже прибув у Луганську область
Важливо
Сім років незаконного ув'язнення: Росія відпустила українського політв’язня
Олексій Чирній фото: соцмережа омбудсмен
7 Травня 2021, 21:03
читать на русском

Російська Федерація звільнила українського політв’язня Олексія Чирнія, який сім років відбував покарання через незаконний вирок. Його звинуватили  у підготовці терактів в анексованому Криму.

Про це повідомила омбудсмен України Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Український політв’язень Олексій Чирній на волі! Сьогодні його звільнили з виправної колонії суворого режиму №15, що у місті Батайську Ростовської області. Олексію, вітаю на Батьківщині, - написала вона.

За її словами, політв'язня незаконно утримували в декількох колоніях суворого режиму на території Російській Федерації - в Магадані, Москві, Ростові-на-Дону. Він сім років відбував покарання через незаконний вирок суду за начебто підготовку терактів на території тимчасово окупованого Криму.

Під наглядом озброєної охорони його етапували до російсько-українського кордону для примусової депортації з території Росії, не даючи Олексію поспілкуватися з його матір’ю і батьком, які приїхали його зустрічати з тимчасово окупованого Криму, - повідомила омбудсмен.

Зазначається, що Чирній перетнув українсько-російський кордон і прибув в український пункт пропуску "Мілове" Луганської області.

Нагадаємо, що Олексій Чирній вважається четвертим фігурантом "справи Сенцова", у якій фігурують кінорежисер Олег Сенцов, студент Олександр Кольченко, фотограф Геннадій Афанасьєв. Їх звинуватили у "підготовці терористичного акту".

Читайте також