Сім'я з України постраждала від нападу акули у Єгипті

Дванадцятирічний хлопчик - в реанімації, він переніс операцію
Головне
Сім'я з України постраждала від нападу акули у Єгипті
Хвора у лікарні (фото: Pexels)
26 Жовтня 2020, 22:10
читать на русском

У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України.

Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, завтра друга, поранену руку врятувати не вдалося. На жаль, це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів та заборони, відпочиваючі за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Вони навіть не знають, що для цього потрібний окремий страховий поліс, - зазначають у Держтуризму.

Повідомляється, що зараз лікування взяв на себе уряд Єгипту, постраждалим надається вся необхідна медична допомога. Посольство України  - знаходиться на зв'язку з рідними постраждалих.

Читайте також

Державне агентство розвитку туризму України закликало усіх туристів бути максимально обережними в країні перебування, заздалегідь ознайомитися з правилами безпеки, брати екстремальні тури у своїх ліцензованих туроператорів або їхніх офіційних локальних партнерів.

Туроператор JOIN UP повідомив, що нещасний випадок стався під час занурення на території заповіднику "Рас Мохаммед", де зупинка екскурсійних яхт заборонена.

Матір та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію. За наданою нам приймаючою стороною інформацією, туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт. Згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми, - зазначається у повідомленні турагентства.

Читайте також

Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали.

За інформацією JOIN UP, всі постраждалі перебувають у лікарні.

За наявною у нас від приймаючої сторони інформацією, їм надається вся необхідна медична допомога. Матір отримала глибокі рани від укусів. Дитина втратила частину руки нижче ліктя. Обоє вже прооперовані. Наразі ми чекаємо на медичний висновок з лікарні, - кажуть в агентстві.