Синоптики повідомили, коли вщухнуть хуртовини та морози

Метеорологи дали прогноз погоди до кінця тижня
Важливо
Синоптики повідомили, коли вщухнуть хуртовини та морози
Зима, сніг Фото: Pexels
8 Лютого 2021, 16:50
читать на русском

Синоптики Українського гідрометцентру повідомили, якою буде погода до кінця тижня.

За даними метеорологів, 9 лютого в Україні через хуртовини, вітер та морози діятиме штормове попередження.

У найближчі три доби в більшості областей очікуються сніг та мокрий сніг. На Закарпатті та у південній половині країни сніг сипатиме чергуючися із дощем.

Найближчої ночі у північних, центральних та Харківській областях, 11 лютого у північно-західній частині прогнозуються значні опади, а в Карпатському регіоні - сильні опади.

Читайте також

На дорогах країни утвориться ожеледиця.

9 лютого в усіх областях України, крім заходу, спостерігатимуться значні пориви вітру  - до 20 м/с. У північних та східних областях прогнозують хуртовини, у центральних областях - налипання мокрого снігу та ожеледь.

Температура завтра вночі мінус 3-11 градусів, вдень до п'яти морозу. У центральних областях дещо тепліше - від нуля до п'яти градусів зі знаком плюс. На Закарпатті та півдні країни вночі близько нуля, а вдень температура повітря прогріється до 11 градусів.

За прогнозом синоптиків, 10-11 лютого вночі очікується до шести градусів морозу, вдень буде від трьох градусів морозу до 3° тепла, на півдні потеплішає до 10 градусів із позначкою плюс. А от у північній частині вночі збережуться морози до 16 градусів, вдень вони послабшають до восьми градусів.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий наказав усім чиновникам міської ради вийти на прибирання вулиць від снігу і закликав долучитися до акції усіх містян.

1