Систематично "вибивали" гроші: СБУ затримала чоловіків, які тероризували українців

Керував групою один із "злодіїв у законі"
Систематично "вибивали" гроші: СБУ затримала чоловіків, які тероризували українців
Злочинне угруповування у Кіровоградській області (фото: ssu.gov.ua)
25 Грудня 2020, 05:04
читать на русском

Служба безпеки України затримала у Кіровоградській області учасників організованого угруповання, які тероризували та вимагали гроші з місцевих мешканців.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Попередньо слідство встановило, що злочинною групою керував один із "злодіїв у законі". Вони погрожували представникам комерційних структур та заможним людям, також систематично брали з них гроші.

Читайте також

Оперативники з'ясували, що двоє учасників групи, зокрема, вимагали від керівника одного з фермерських господарств вигаданий борг у розмірі 30 тисяч доларів США та примушували переоформити на них земельну ділянку площею 13 гектарів. У разі відмови, злочинці погрожували фермеру насильством та знищенням майна.

Зазначається, правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одній з кав’ярень. Згодом провели низку обшуків за місцями проживання фігурантів та у їхніх автомобілях.

Нагадаємо, що СБУ викрила у Миколаєві корупційний механізм привласнення посадовцями коштів комунального підприємства. Фігуранти проводили безтоварні операції з комерційними структурами, які мають ознаки фіктивності. Виведені у тінь кошти зловмисники привласнювали. Точний розмір збитків наразі встановлюється.