Ситуація на Донбасі: біля Південного поранили українського військового

Ворог на Сході цілеспрямовано порушує режим припинення вогню
Важливо
Ситуація на Донбасі: біля Південного поранили українського військового
Війна на Донбасі, снайпер Фото: Міноборони
14 Березня 2021, 21:09
читать на русском

Українського захисника поранили російські найманці на Донбасі.

Як повідомляє територіальне управління "Північ" на своїй сторінці у Фейсбуці, біля населеного пункту Південне ворог обстріляв українські позиції.

Сьогодні, 14 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил, в смузі відповідальності ОТУ "Північ", внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів поблизу населеного пункту Південне, один військовослужбовець ЗС України отримав кульове поранення, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Повідомляється, що захисникові оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я задовільний.

На місці події працюють посадові особи військової частини та група оперативного реагування військової служби правопорядку ЗС України.

Дії російських окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих домовленостей, - зазначають у Штабі.


Контекст. Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі й це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Як повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

1