Слідом за Притулою з "Голосу" можуть вийти ще 10 нардепів

Ці десять депутатів перебувають в опозиції до керівництва партії ще від лютого
Важливо
Слідом за Притулою з "Голосу" можуть вийти ще 10 нардепів
Фракція “Голос” у ВР (Фото: Українські новини)
9 Червня 2021, 19:57
читать на русском

Десятеро народних депутатів можуть покинути партію "Голос" після того, як з неї вийшов шоумен Сергій Притула.

Про це розповіла народна депутатка від "Голосу" Соломія Бобровська, пише НВ.

Ми спільно ухвалюватимемо рішення про подальше наше перебування в партії. На цьому я ставлю крапку. Тому що в нас триває обговорення давно, - заявила нардепка.

За її словами, рішення про вихід з партії досі обговорюється у політсилі.

Є окреме рішення від Притули (досьє Сергія Притули), за ним вийшов Білоцерківський центр і, я так розумію, виходять інші колеги з фракції Київради. Але наше рішення буде окремим, воно обговорюється і не прив'язане до Сергія. Ми будемо ухвалювати рішення про подальші кроки самостійно. Поки немає такого рішення, воно у процесі обговорення, - деталізувала Бобровська (досьє Соломії Бобровської).

За її словами, крім неї самої, про вихід з партії також думають Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталія Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устинова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін та Ярослав Юрчишин. Ці депутати перебувають в опозиції до керівництва партії від лютого.

Ми робили всі від нас залежні кроки щодо зміни статуту партії, зборів партії й так далі. Вони минулого тижня виключили без пояснень трьох керівників обласних організацій, які були з моменту парламентських виборів, і це є фактично зачисткою партійною, заміною на людей, які не стосуються тих чи інших областей від слова зовсім. Як на мене, це просто рейдерство Кіри Рудик (досьє Кіри Рудик) і наближених людей, - вважає нардепка.

Читайте також

Вихід згаданих нардепів з партії, на думку Бобровської, може відбутися в будь-який момент.

Але для нас усіх важливо, щоб це було консолідоване рішення і розуміння, що це останнє, можливо, рішення в цій ситуації. Для нас важливо зберегти людей, партію, яку ми робили від самого початку, коли Кіри Рудик ще не було в партії, - заявила депутатка.

При цьому нардепи можуть покинути партію, але залишитися у фракції - у такому випадку вони збережуть мандати.

Нагадаємо, 7 червня політик, шоу-мен та телеведучий Сергій Притула оголосив про вихід з партії "Голос". Своєю чергою На своїй сторінці у Фейсбуці партія оприлюднила заяву, в якій звинуватила Притулу "отримати керівні посади за будь-яку ціну".

Детальніше про скандал у партії "Голос" читайте у матеріалі Парламент.UA: Розкол у Голосі: депутатка розповіла про авторитаризм Кіри Рудик