"Слуга" Третьякова відмовилась коментувати проєкт скорочення лікарняних

Документ поки не зареєстрований у парламенті
Ексклюзив
"Слуга" Третьякова відмовилась коментувати проєкт скорочення лікарняних
Галина Третьякова (фото: УНІАН)
30 Квітня 2021, 05:18
читать на русском

Народна депутатка від "Слуги народу", голова профільного комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова відмовилась коментувати новий проєкт закону Мінсоцполітики щодо лікарняних виплат.

Журналісти Парламент.UA попросили прокоментувати законопроєкт Мінсоцполітики Третьякову, але говорити на цю тему вона відмовилася.

Водночас помічниця Третьякової пояснила це тим, що документ поки не зареєстрований у парламенті, а тому ані вона, ані фракція коментувати його не можуть.

Така відповідь є трохи дивною, оскільки уряд, як відомо, в парламентсько-президентській країні призначає Верховна Рада, а тому вона несе і відповідальність за його діяльність. Зокрема, Парламент.UA цікавило, чи планується зменшення податків, у зв`язку зі збільшенням фінансового навантаження на бізнес.

Читайте також


Контекст. У березні 2021 року депутатська фракція "Слуга народу" проголосувала за поправку до закону про державне соціальне страхування, якою фактично скасувала виплату лікарняних за час хвороби людини.Через помилку в ухваленому законі від 1 липня повністю б припинялися виплати лікарняних.

13 квітня Верховна Рада виправила свою ж помилку, проголосувавши за законопроєкт №5187 про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності), чим відновила виплати лікарняних.

Але Мінсоцполітики створило новий законопроєкт, котрим уряд хоче перекласти на плечі бізнесу виплати майже всіх лікарняних та скоротити їх.

29 квітня президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення зміни до статті 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності" № 1380-ІХ, який парламент ухвалив 13 квітня поточного року.

Документ набирає чинності з дня введення в дію Закону України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я" – 30 червня 2021 року.

Читайте більше у нашому матеріалі: Уряд планує урізати українцям лікарняні: докладний аналіз

Читайте також

1