"Слуги народу" вирішують, чи виключати Дубінського з фракції: які прогнози

Це питання винесуть у понеділок на голосування
"Слуги народу" вирішують, чи виключати Дубінського з фракції: які прогнози
Олександр Дубінський (Фото: УНІАН)
29 Січня 2021, 15:39
читать на русском

У фракції "Слуга народу" провели "рейтингове" голосування щодо виключення нардепа Олександра Дубінського, у якому більшість проголосували "за".

Про це повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук, передає "Інтерфакс-Україна".

За результатами голосування у фракційному застосунку (це фактично було рейтингове голосування за три варіанти) найбільшу кількість набрав варіант про виключення Дубінського з фракції, - заявила вона.

За нього проголосувала більшість: 50%+ із тих, хто взагалі голосував (проголосували 52% депутатів загалом).

Читайте також

За її словами, це питання винесуть у понеділок на голосування, щоб його підтвердити, і тоді буде зрозуміло, чи є необхідна кількість голосів за виключення.

Як повідомляє Klymenko Time, проведене голосування є маніпуляцією, оскільки опитування було ініційовано головою фракції Арахамія в мобільному додатку "Фракція СН", і результати міг бачити тільки він. Також, у додатку показано, що для виключення з фракції достатньо лише 100 голосів. Хоча насправді, для виключення необхідно 70% підтримки від загальної кількості депутатів фракції, тобто 172 голоси.

Нагадаємо, напередодні, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

25 січня під час засідання фракції Зеленський заявив, що Дубінський має піти із фракції, щоб не підставляти "Слугу народу" під удар і зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв’язувався із Деркачем, бо той є агентом ФСБ.

Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

1