"Слуги" вважають недоцільним збирати РНБО через пандемію ковіду

Нардепи пропрезидентської фракції не проголосували за відповідний законопроєкт
Головне
"Слуги" вважають недоцільним збирати РНБО через пандемію ковіду
Верховна Рада України, голосування (фото: УНІАН)
27 Квітня 2021, 19:54
читать на русском

Народні депутати від фракції "Слуга народу" провалили законопроєкт про рівний доступ громадян до лікування від ковіду і вакцин і не захотіли розглядати бездіяльність уряду у боротьбі з covid-19.

Про це повідомили у телеграм-каналі Верховної Ради.

На позачерговому засіданні Верховної Ради України нардепи розглянули проєкт постанови № 5299 щодо припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню COVID-19. Голосування за документ провалили, проєкт підтримали лише 115 парламентарів із 352 присутніх.

Проєкт постанови стосувався забезпечення рівного доступу громадян до лікування коронавірусу та якісних вакцин. Це дозволило б Україні швидше наблизитися до колективного імунітету від COVID-19.

Документ також пропонував президенту Зеленському негайно скликати засідання Ради національної безпеки і оборони за участю голів депутатських фракцій і груп для обговорення ситуації зі швидким поширенням пандемії.

При цьому народні депутати із фракції "Слуга народу" не залишили жодного підпису під цим проєктом. До того ж вони віддали за нього найменше голосів – лише вісім. Проти проголосували також тільки "слуги" – 32 нардепи, ще 143 представники монобільшості утрималися від голосування.

Нагадаємо, раніше глава фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомляв про те, що в Раді планували чотири позачергові засідання. Крім того, У Верховній Раді пропонують скасувати пленарне засідання цієї п'ятниці, 30 квітня, на якому традиційно відбувається заслуховування Кабінету міністрів.

Читайте також

1