Соціологи вияснили, як ставляться українці до закриття телеканалів Медведчука 

Більшість українців підтримала рішення влади щодо закриття 112 Україна, NewsOne та Zik
Важливо
Соціологи вияснили, як ставляться українці до закриття телеканалів Медведчука 
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
7 Лютого 2021, 21:21
читать на русском

Понад 50% мешканців України підтримують санкції української влади проти медведчуківських телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik.

Про це засвідчило опитування компанії "New Image Marketing Group".

Згідно із даними соціологів, повністю чи частково підтримують санкції 59% опитаних, засуджують – 23%, ще 18% опитаних не визначилися зі своєю оцінкою.

Соцопитування

Соцопитування Фото: сайт New Image Marketing Group

На запитання "чим, на Вашу думку, закінчиться ця подія щодо закриття телеканалів 112 Україна, NewsOne та ZIK", деякі респонденти відповіли, що "наступ на свободу слова може закінчитися кровопролиттям", частина опитаних вважає, що "власники телеканалів виведуть своїх прибічників на вулиці і спонукатимуть владу України зняти санкції", ще частина вважає, що "представники власників телеканалів подадуть позови до суду та виграють справу".

Читайте також

Також результати дослідження показали, що цілком або повністю підтримують санкції переважно чоловіки.

Соцопитування

Соцопитування Фото: сайт New Image Marketing Group

Що стосується віку, то респонденти молодшого віку частіше за старших частково чи повністю підтримують санкції.

Соціологи кажуть, що відповідно до рівня підтримки закриття телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK зафіксовано наступну тенденцію: респонденти з Заходу частіше за інших зазначали, що їхнє ставлення до президента Зеленського після оголошення новини щодо закриття телеканалів покращилося. При цьому респонденти з Півдня та Сходу частіше за інших зазначали, що після оголошення цієї новини їхнє ставлення до президента погіршилося.

Нагадаємо, 2 лютого президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Читайте також наш матеріал: Закриття каналів Медведчука: думки депутатів та світова реакція 

1