Спецперепустки, затори та вдвічі дорожче таксі: що відбувається у Києві

Від 5 квітня у столиці діють суворі обмеження на транспорт, закрили школи та дитсадки
Головне
Спецперепустки, затори та вдвічі дорожче таксі: що відбувається у Києві
Коронавірус, карантин (фото: УНІАН)
5 Квітня 2021, 10:29
читать на русском

Від 5 квітня у Києві почали діяти додаткові карантинні обмеження через поширення COVID-19. Зокрема, закрили дитячі садки та школи, заборонили планові госпіталізації. Роботодавців закликали перевести працівників на дистанційний режим.

Громадський транспорт працює лише за спецперепустками, які могли отримати працівники підприємств критичної інфраструктури. Тому сьогодні у Києві справжній транспортний колапс: затори у місті та на в'їздах, вдвічі дорожче таксі та майже пустий транспорт.

Перший день користування спецперепусток: що відбувається у транспорті, метро та таксі

Від ранку 5 квітня на кожній станції метрополітену чергують по декілька поліціянтів, які перевіряють спецперепустки для проїзду в транспорті та документи. На перепустках обов'язково має бути печатка підприємства/установи. Через це на входах до метро виникають черги, на що люди скаржаться та невдоволені.

За інформацією правоохоронців, у більшості киян перепустки є, але дехто тільки їде їх отримувати. Втім, дехто намагається пробратись до транспорту без довільного документа.

Втім, служби таксі підняли ціни за проїзд не лише у двічі, але й втричі, місцями - в чотири рази.

Як повідомляє dtp.kiev.ua, якщо в таксі, зазвичай, можна їхати за 130-150 грн, то сьогодні - від 1300 до 1600 грн.

За словами киян, 4 квітня таксі з Відрадного проспекту до вулиці Мілютенка, що у Деснянському районі столиці, коштувало 150 грн. Сьогодні ж - від 711 до 917 грн.

Також кияни кажуть, що маршрутки, автобуси та тролейбуси їздять пусті.

Читайте також

Ситуація на дорогах: де найбільші затори у Києві

Як свідчать дані Google Maps, затори утворились по всьому Києву.

Рух ускладнено на проспекті Перемоги, проспекті Любомира Гузара, проспекті Валерія Лобановського, Повітрофлотському проспекті, бульварі Лесі Українки, вулиці В'ячеслава Чорновола, вулиці Борщагівській, на Набережному шосе, вулиці Набережно-Хрещатицька, вулиці Набережно-Рибальська, вулиці Семена Скляренка, проспекті Степана Бандери.

На Північному та Дарницькому мостах теж виникли затори. На Дарницькому шосе, проспекті Миколи Бажана, проспекті Соборності, Броварському проспекті, Харківському шосе теж ускладнено рух.

Також проблеми із рухом транспорту на в'їздах до Києва.


Контекст. Від 5 квітня і щонайменше до 16 квітня у Києві запровадили суворий карантин. Громадський транспорт буде працювати тільки за спецперепустками, а школи та дитсадки закрили.

У Києві видали близько 400 тисяч спецперепусток на громадський транспорт, що працюватиме під час локдауну.

1