Справа незаконної ПВК: Агента НАБУ Шевченка взяли під варту

Заставу призначили у розмірі 5 млн грн
Важливо
Справа незаконної ПВК: Агента НАБУ Шевченка взяли під варту
Євген Шевченко (facebook.com/yevhenshevchenko)
26 Березня 2021, 18:55
читать на русском

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід агенту НАБУ Євгену Шевченку з правом внесення застави в розмірі 5 млн гривень.

Про це повідомляє "Громадське".

Його підозрюють у створенні незаконної приватної військової компанії (ПВК) разом з колишнім народним депутатом Семеном Семенченком, - йдеться у повідомленні.

Шевченка взяли під варту одразу в залі суду. Він заявив, що надіється на допомогу друзів щодо внесення застави, оскільки таких великих грошей не має.

Читайте також

Захист планує подавати апеляцію. Адвокати стверджують, що їхній клієнт не порушував закон, а незаконного збройного формування не існує. Натомість є охоронна фірма, яка діяла в рамках закону. Адвокати вважають, що докази провини Шевченка в підозрі відсутні.


Контекст. 24 березня СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого начебто причетні колишній народний депутат Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

25 березня Служба безпеки України оприлюднила переписку нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

26 березня Семен Семенченко отримав підозру від СБУ.